Opnieuw ophef om antisemitisme in Duitsland

Door: The Edgy Veggie –  In Duitsland zorgen de rappers Kollegah en Farid Bang voor zeer veel ophef nadat hun album, met expliciet antisemitische teksten, vorige week een prijs won.

De rappers (waarvan de één belijdend moslim en de ander van Marokkaanse origine), wonnen een ‘echo’ (een prestigieuze Duitse muziekprijs) voor hun nieuwe album. Op het album staan nummers met teksten als “Doe maar weer een Holocaust” en “Mijn lichaam is strakker dan dat van een gevangene in Auschwitz”. Nadat bekend werd dat de rappers de prijs gewonnen hadden, leverden veel Duitse artiesten hun prijs als protest weer in. De ophef is inmiddels zo groot geworden, dat de Duitse muziekindustrie (organisator van de prijs) besloten heeft de prijs nooit meer uit te rijken. Je kunt je overigens afvragen waarom het album überhaupt genomineerd was. Het was tenslotte al lang en breed bekend dat er antisemitische raps te horen waren op het album. Zal wel weer iets met de vrijheid van meningsuiting en de vrijheid van ‘kunst’ te maken hebben.

Nota bene het mastermind achter de Duitse omvolking zelf, Angela Merkel, sprak onlangs nog haar afschuw uit over de opgelaaide Jodenhaat in haar land. Ze kwam later zelfs met een, voor haar doen ongehoord, statement:

‘Merkel zei dat onder vluchtelingen of mensen met een Arabische achtergrond personen zijn die een nieuwe vorm van antisemitisme naar Duitsland hebben gebracht. Ze zei dat Joodse scholen en kleuterscholen en synagogen niet meer zonder politiebescherming kunnen. „Dat baart ons zorgen”, aldus Merkel.’

Berouw komt ook bij Mutti Merkel na de zonde. Het kwaad is reeds geschiedt en Merkel is voor een groot deel schuldig aan de teruggekeerde Jodenhaat in Duitsland. Dat lijkt ze zelf nu ook te beseffen, dus begint ze zoete broodjes te bakken. Een typisch gevalletje ‘too little, too late’.

angela-merkel-876155_1920
Ook bij Mutti Merkel komt berouw na de zonde
Advertenties

2 gedachten over “Opnieuw ophef om antisemitisme in Duitsland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s