Mislukte integratie: Nederlandse kiezer heeft onheil over zichzelf afgeroepen

Door: The Edgy Veggie – Wat is er voor nodig om een groot deel van de Nederlandse bevolking te doen inzien dat het ongebreideld binnenhalen van niet-westerse vluchtelingen en migranten een ontwrichtend effect heeft op onze economie en maatschappij?

Dat veel niet-westerse (veelal islamitische-) immigranten niet- of in het meest gunstige geval moeizaam integreren in een moderne welvaartsstaat als Nederland wisten we al een tijdje. Eigenlijk waren we het er wel over eens dat dat hun integratie voor een groot deel was mislukt.

Ondanks dit gegeven vonden de hoge dames en heren in Den Haag het wel een goed idee om in een tijdsbestek van een paar jaar tienduizenden niet-westerse vluchtelingen binnen te laten in ons land. Dat een ruime meerderheid van de Nederlanders niet op ze zat te wachten en de protesten tegen hun komst steeds sterker werden deed uiteraard niet ter zake; ze werden ons ongevraagd door de strot geduwd.

africa-2363380_1920
Eritreeërs leven vooral van landbouw of veeteelt

Je hoefde geen antropoloog te zijn om te voorspellen dat dit voor veel problemen zou gaan zorgen. De vluchtelingen waren namelijk voor een groot deel ongeschoold, afkomstig uit een totaal andere cultuur en namen gebruiken en gewoonten met zich mee die bij veel Nederlanders de wenkbrauwen deed fronsen. Daarbij spraken ze een taal die in de verste verte niet op het Nederlands leek. Nu blijkt (verrassing!) hun integratie enorm problematisch te verlopen. Het leeuwendeel van de vluchtelingen komt niet aan de bak; slechts 11 procent heeft na twee jaar een betaalde baan gevonden.

‘Voor de 20 duizend Eritreeërs is de situatie het meest uitzichtloos. Slechts 5 procent heeft na twee jaar werk. Dat is geen verrassing, gezien het lage opleidingspeil. Een Eritreeër heeft gemiddeld 4 jaar onderwijs gevolgd en spreekt geen Engels, maar slechts Tigrinya, een taal die ver afstaat van de Indo-Europese talen.’

 Bron: de Volkskrant

Dat mag geen verbazing wekken, want het kostte zelfs mij, autochtoon en geschoold, zo nu en dan al veel moeite passend werk te vinden. Ook bij economische voorspoed. Hoe zou het een door oorlog getraumatiseerde en ontwortelde, niet-westerse vluchteling dan wel niet vergaan op zijn zoektocht naar werk? Niet best blijkt dus.

Zestien jaar geleden stemden veel Nederlanders op de LPF van Pim Fortuyn. Ook toen al waren er grote zorgen over de zeer moeizame integratie van nieuwkomers. Die zorgen zijn er sindsdien niet minder op geworden, maar ons stemgedrag doet anders vermoeden. We blijven immers stemmen op eurofiele partijen die onze identiteit verkwanselen.

coffee-shop-1154289_1920.jpg
Zolang Nederlanders hun cappuccinootje kunnen blijven drinken, vinden ze het allemaal wel best

In onze hedonistische maatschappij wordt een groot deel van de bevolking in slaap gesust met brood en spelen. Zolang het ze economisch voor de wind gaat, ze naar Boer zoekt Vrouw en Studio Sport kunnen kijken, hun biertje en roseetje kunnen drinken en twee keer per jaar op vakantie kunnen gaan, vinden ze het allemaal wel best. En dat is een zorgelijke ontwikkeling. Op deze manier bestaat namelijk het gevaar dat we aan onze decadentie ten onder gaan. Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat veel Nederlanders verspeend zijn van enig historisch besef en bovendien onbewust van veel verworvenheden. Als gevolg van deze desinteresse voor de eigen identiteit dreigt onze oorspronkelijke cultuur geheel ten onder te gaan. Pim Fortuyn waarschuwde hier al voor: ‘Een samenleving die zijn grondslagen verloochent, heeft geen overlevingskansen.’ 

Zolang we niet en masse wakker worden, zal links de lakens uit blijven delen in dit land. Dat is niet alleen my worst nightmare, het zal ook de doodssteek voor de verzorgingsstaat betekenen.

Advertenties

15 gedachten over “Mislukte integratie: Nederlandse kiezer heeft onheil over zichzelf afgeroepen

 1. Goed stuk! Ben het er grotendeels wel mee eens. Alleen worden volgens mij de lakens uitgedeeld door centrum rechts. Rutte en Pechtold zijn de grootste eurofielen en écht IEDEREEN stemt nog steeds VVD, dat zijn die mensen van die rosétjes…

  Liked by 2 people

 2. Met dat rode potlood in het stemhok heeft de overgrote meerderheid voor hun eigen ondergang gekozen. Het zij dan maar zo. Triest voor de verstandige minderheid.

  Liked by 1 persoon

 3. Veel burgers van dit land hebben met voorkeur hun eigen doodgraver uitgezocht. Er wordt niet nagedacht over de toekomst. Onze kinderen en kindskinderen zitten straks opgescheept met een gigantisch moslimprobleem.
  En die beroepen zich, bij een moslimmeerderheid op onze democratie, waar de meerderheid van stemmen geldt.
  Wat er daarna gaat gebeuren? U kunt het onderhand wel invullen!

  Liked by 2 people

 4. Volgens mij moet eerst die hele generatie communistenbabyboomers afsterven voordat een wending ten goede mogelijk is. Verder is het te verwachten dat die islam blijft komen en enorm veel criminaliteit en terreur zal geven. De enige remedie is de-islamiseren, maar daarvoor moeten dus die islamknuffelaars verdwijnen. Hoopgevend is daarnaast dat in de islamitische wereld velen, hoezeer gevaarlijk dat ook is, de islam verlaten. Het is de informatiestroom op internet die ook moslims duidelijk maakt wat voor een belachelijke, wrede, mensvijandige en achterlijkheid bevorderende gekte die islam is.

  Liked by 1 persoon

 5. 11% is een echte vluchteling die wil werken om een tegenprestatie te leveren voor de goedwillendheid voor hun op te nemen. De rest zijn NIET vluchtelingen, die gekomen zijn om van een uitkering te genieten.
  Dat laatste was voorspelbaar.

  Like

 6. Iedereen geeft zijn mening op en manier of het al een afgesloten pagina is. Het is vijf voor twaalf, maar als wij het echt willen dan kunnen wij de tij nog keren. Waarom laat iedereen zijn welverdiende toekomst zonder slag of stoot uit zijn handen glippen?

  Like

 7. beste lezer: leest eens het komentaar van ,, harry2 ” op ejbron in diepgezonken nederland, daar word akelig precies uit de doeken gedaan wat west europa en nederland te wachten staat binnenkort. Groets, arnold

  Like

 8. Zou je dit commentaar in de reacties op deze pagina kunnen ‘knippen en plakken’ voor me? Of is het te veel tekst? Ik kan het niet vinden op de site van EJ Bron.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s