‘Cirkel van Integratie’: omdat je als deugmens nooit genoeg kunt deugen

Door: The Edgy Veggie – Zeker, ook ik leef bij bij het aloude adagium ‘wie goed doet, goed ontmoet’. Maar je kunt het ook overdrijven. Zoals in het geval van Marian Stoppelenburg en haar man Jan van Bon. Zij willen namelijk dat Nederland een Canadees burgerinitiatief overneemt; de ‘cirkel van integratie’.

Bij dit burgerinitiatief kan een groep van vijf personen of gezinnen een vluchteling onder z’n hoede nemen. Waarbij iedere vrijwilliger een taak op zich neemt; de één geeft taallessen, een ander leert de vluchteling om te gaan met geld, terwijl weer een ander hem of haar begeleidt in de zoektocht naar passend werk. Volgens Marian Stoppelenburg een beproefd recept:

‘Uit onderzoek blijkt dat als vluchtelingen twee jaar intensief optrekken met mensen in hun nieuwe thuisland, zij in de meeste gevallen zichzelf kunnen redden.’

Linkse deugmensen lijken met dit initiatief de Messias himself naar de kroon te willen steken. Voor een deugmens kun je namelijk nooit genoeg deugen. Met alleen vluchtelingen Nederland binnenhalen ben je er in hun ogen nog niet. Je deugt pas écht wanneer je ze opneemt in je ‘cirkel van integratie’ of wanneer je er één in huis neemt, zoals Stoppelenburg en van Bon deden;

‘Zij en haar man namen de 18-jarige Afghaanse vluchteling Sayed Hussaini in huis. Hij was uitgeprocedeerd en moest terug naar Afghanistan. Maar daar zou hem waarschijnlijk eerwraak wachten, omdat zijn broer ooit seks had met een meisje uit een hogere kaste.’

In Canada, het land wat Stoppelenburg en van Bon als voorbeeld zien,  hebben ze makkelijk praten. Met een bevolkingsdichtheid van 4,63 inwoners per km2 hebben ze ruimte zat. Dat kun je van Nederland met z’n 410 inwoners per km2 niet bepaald zeggen.

waters-3168662_1920.jpg
In Canada is er, in tegenstelling tot in Nederland, ruimte zat

Omdat ze in Drenthe wonen is het Stoppelenburg en van Bon wellicht ontgaan, maar Nederland is één van de dichtstbevolkte landen van Europa. Wanneer je stadsstaatjes als San Marino en Monaco en eilanden als Malta en Cyprus niet meerekent, zijn we zelfs het dichtstbevolkte land van Europa.

Je moet het dus niet willen, vluchtelingen binnenhalen. En je moet ze al helemaal niet op willen nemen in een ‘cirkel van integratie’. Vang ze op in de regio, die vluchtelingen. Da’s beter voor iedereen en bovendien veel goedkoper.

Advertenties

6 gedachten over “‘Cirkel van Integratie’: omdat je als deugmens nooit genoeg kunt deugen

 1. Elke vluchteling, man, vrouw, kind, net zolang onder water houden tot het bubbelen ophoudt. Wil je dat niet, durf je dat niet, dan de vluchteling sommeren om binnen 24 uur het land te verlaten. Bij niet niet opvolging , volgt alsnog de waterbubbel. Wedden dat het helpt!

  Liked by 1 persoon

 2. Zo ver zou ik niet willen gaan. Je kunt het die mensen niet kwalijk nemen dat ze hun geluk in Nederland of elders in Europa willen beproeven, of dat ze hier een veilig heenkomen zoeken. We hebben het geluk geboren te zijn in één van de welvarendste en veiligste landen ter wereld. Dat weten die (economische-) vluchtelingen ook. Als dan ook nog eens blijkt dat je in veel Europese landen met open armen ontvangen wordt, gaat het hek van de dam. Dat is een zeer zorgwekkende ontwikkeling die op de één of andere manier een halt toegeroepen moet worden. Want dat het zo niet door kan gaan, moge duidelijk zijn.

  Like

 3. Zolang er zoveel mensen zijn die zeggen: ik zou het ook doen als ik het ergens anders en stuk beter zou krijgen, Verder komen ze niet dan dat. Dus? Zeg ik dan? Nada er komt verder niks uit. Problemen zijn er om door de regering opgelost te worden. Waarschijnlijk denken ze zo. Normaal gesproken zou dat ook het geval moeten zijn. Wel dat gaat dus niet gebeuren. Onze regering is van een slappe hap nog niet eerder vertoont in de geschiedenis. De regering denk volgens mij precies hetzelfde als het grootste gedeelte van het volk. We zien wel. (was voor kort nog een uitspraak van Rutte: we zien wel) Tja regeren is dus: we zien wel. Voorbeeld van zo een president doet kennelijk volgen. O en een halt komt er niet. Vergeet het maar. Wat er al zit aan ambtenaren en politie en rechters die de regering volgen en aan links 40 jaar lang is niet meer terug te draaien.

  Liked by 1 persoon

 4. Eet niets wat een kloppend hart heeft maar als iemand vluchtelingen wil verdrinken reageert hij met “zo ver zou ik niet willen gaan” . Wat een slappe, laffe en hypocriete reactie. Van je veganistische medemens moet je blijkbaar niet te veel verwachten.

  Like

 5. Ik vind het vreselijk wanneer er vluchtelingen/economische migranten verdrinken op zee. Maar dat is niet mijn schuld. Het is de schuld van de EU, die de deuren dan wel niet wagenwijd, maar toch zeker open zet. De EU geeft deze mensen het gevoel dat ze welkom zijn en dat zijn ze wat mij en heel veel andere mensen betreft absoluut niet. Wanneer ze voet aan wal zetten in Europa, is de kans redelijk groot dat ze er nooit meer weggaan. Europa zit vol met niet-westerse migranten en hoewel de EU anders beweert, hebben de meeste van deze mensen geen toegevoegde waarde in een moderne westerse samenleving. Van mij mogen echte vluchtelingen overigens best tijdelijk opgevangen worden, maar daarna gewoon weer naar huis. En verder komt er wat mij betreft geen 1 niet-westerse migrant Europa meer binnen, tenzij ze aantoonbaar een toegevoegde waarde hebben. Zo gaat dat in Australië ook en daar is niets mis mee.

  Verder zijn vegetariërs natuurlijk niet per definitie aardig omdat ze tegen het doden van dieren zijn. Hitler at bijvoorbeeld ook geen dode dieren, maar was bepaald geen lieverdje!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s