Werd gifgasaanval Douma in scene gezet?

Door: The Edgy Veggie – Normaal gesproken vertrouw ik die Russen voor geen meter en Poetin met z’n stiekeme koppie al helemaal niet. Maar ik ben geneigd ze dit keer het voordeel van de twijfel te geven.

Ik zat deze week te kijken naar beelden van de gifgasaanval in Douma en daarbij viel me iets op. De beelden zagen er te georchestreerd uit. Alsof ik naar een scene uit een film zat te kijken. Er leek bij de volwassenen in het filmpje geen sprake van echte paniek en iedereen (behalve de kinderen) leek vooral heel erg bezig goed in beeld te komen. Daarbij liepen de volwassenen te pas en te onpas met jonge slachtoffertjes voor de camera langs en waren ze net iets te druk in de weer met tuinslangen en water.

Toen ik vandaag over de beschuldigingen van Rusland aan het adres van Londen las, viel bij mij het kwartje: ook ik denk dat de gifgasaanval in scene is gezet. Sterker nog: ik weet het eigenlijk wel zeker. Ik zeg niet dat er geen aanval heeft plaats gevonden, maar wel dat deze in scene is gezet. De Britten zouden volgens Rusland bij de enscenering betrokken zijn.

Russische media beweren dat de Britse regering de hulporganisatie Witte Helmen heeft gemaand om ‘op te schieten met de gifgasaanval’. De Witte Helmen is een Syrische hulporganisatie die bestaat uit vrijwilligers en houdt zich o.a. bezig met het behandelen en evacueren van slachtoffers van oorlogsgeweld. De organisatie wordt door veel  westerse media van alle kanten bewierookt en de documentaire The White Helmets, die geheel en al aan deze organisatie gewijd is, won zelfs een oscar. De organisatie heeft al vele leden door het misselijkmakende oorlogsgeweld verloren.

De organisatie heeft echter, ondanks het feit dat ze net naast de Nobelprijs voor de vrede grepen, ook een meer bedenkelijke reputatie. Zo zouden zij extremistische groeperingen steunen die tegen de Syrische overheid strijden, waaronder Fateh al-Sham. Ook zouden zij vaker geënsceneerde beelden naar buiten gebracht hebben na vermeende aanvallen door de troepen van Assad.

Ondertussen is er een machtige Amerikaanse vloot op weg om de vermeende gifgasaanval te wreken. Een escalatie van een regionaal conflict is altijd vreselijk, maar wanneer zo’n escalatie wordt veroorzaakt door een gifgasaanval in scene te zetten is dat ronduit weerzinwekkend.

Hieronder de beelden van de gifgasaanval (?) in Douma. Kijk en oordeel zelf.

 

Advertenties

Een gedachte over “Werd gifgasaanval Douma in scene gezet?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s