Broer van geliquideerde Cor van Hout geeft uniek tv interview

Door: The Edgy Veggie – Ad van Hout, broer van de in 2004 geliquideerde Cor van Hout, heeft een paar dagen terug een uniek interview gegeven aan Eenvandaag. Uniek, omdat hij nog nooit eerder een tv interview gaf. Hij blijkt nog dagelijks terug te denken aan de moord op zijn broer; “Was hij er maar een kwartier eerder geweest, met zijn wapen, dacht Ad. ,,Ik had absoluut één van die schutters… Ik was vroeger sneller met een pistool dan Cor. Ik ga niet op een stoep staan wachten als een motor vol gas aan komt rijden.”

Cor van Hout was een crimineel die bij een hoop mensen geliefd was. Niet alleen bij mensen uit het criminele wereldje overigens. Zo was Peter R. de Vries goed bevriend met de crimineel. Zijn begrafenis was één dikke middelvinger naar de gevestigde orde. Ad van Hout is ervan overtuigd dat Willem Holleeder achter de liquidatie van zijn broer zit. ,,Cor heeft tegen mij gezegd: ‘Als mij wat gebeurt, dan zit Willem erachter’.”

Wie er ook achter zat, je wordt natuurlijk niet zomaar geliquideerd. Tenzij je één van die stakkers was die tijdens een vergisliquidatie dood werd geschoten. Maar daar was in het geval van Cor van Hout beslist geen sprake van. Als je je in dit wereldje begeeft, weet je wat de risico’s van het vak zijn. Zoals in de bijbel geschreven staat: wie leeft bij het zwaard, zal sterven bij het zwaard.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s