Prins Harry verliest voor tweede maal legerkameraad

De Telegraaf – Prins Harry heeft afgelopen week een goede vriend verloren met wie hij in Afghanistan was tijdens zijn tijd in het leger. De 38-jarige adjudant-onderofficier Nathan Hunt worstelde met een posttraumatische stressstoornis (PTSS) en overleed afgelopen week.

De militair werd dood gevonden in zijn huis. Het nieuws komt nadat Hunt zijn collega’s afgelopen week vertelde te worstelen met depressie als gevolg van zijn oorlogservaringen en volgens The Telegraph vreest men dan ook dat hij zichzelf van het leven beroofd heeft. Hij zou ook meerdere malen geklaagd hebben over de zorg en behandeling die hij van het ministerie van Defensie kreeg sinds zijn psychische problemen begonnen.

Buckingham Palace bevestigt aan de krant dat prins Harry een persoonlijke brief heeft geschreven met zijn condoleances aan de familie van Nathan Hunt. Prins Harry werd twee keer als helikopterpiloot uitgezonden naar Afghanistan. In 2008 dienden hij en Hunt in een woestijnverkenningseenheid en hielpen ze bij het opsporen van bermbommen in de Afghaanse provincie Helmand. Hunt kreeg hiervoor een onderscheiding.

’Demonen in zijn hoofd’

Een woordvoerder van Defensie zegt dat het leger meeleeft met de nabestaanden, maar wil niet ingaan op de klachten: „De omstandigheden van zijn dood worden momenteel onderzocht. Het zou ongepast zijn om verder commentaar te geven.”

Telegraaf

Lees verder

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s