Deze kleding is populair in de Amsterdamse onderwereld

Door: Maarten van Dun – Opsporingsdiensten zouden het zo graag afpakken, de dure kleding en sieraden waarmee criminelen pronken. Wat is populair in de onderwereld en op straat?

Met zichtbaar enthousiasme ontvouwde de Rotterdamse politie deze week een nieuw plan: wanneer een vermoede crimineel een dure broek draagt terwijl hij voor die uitgave geen geloofwaardige verklaring heeft, dan wordt die zonder pardon afgepakt. Het idee kwam de politie op forse kritiek te staan.

Dure kleding is hét statussymbool in de glitterwereld waar voetballers, rappers, ondernemers en criminelen elkaar naar de kroon steken met uiterlijk vertoon. De merken die zij showen in de discotheek en op social media, zijn vervolgens snel gewild op straat, al moeten velen het noodgedwongen met namaakartikelen doen.

“Dure kledingmerken met grote logo’s en opzichtige prints zijn in trek, omdat belangrijk is dat iedereen ziet dat er fors is betaald,” zegt Cécile Narinx, hoofdredacteur van Harper’s Bazaar en auteur van een boek over de kracht van kleding. “Voor mensen die heel graag rijk willen worden is het aantrekkelijk om alles dat riekt naar rijkdom uitvoerig te tonen. Dress to impress, zoals een baviaan die zijn billen laat zien.”

Glinsterende shirtes

Het is niet bepaald verfijnde haute couture die populair is onder criminelen en de straatjongens die zich aan hen spiegelen. Wie een rondje maakt over de designerafdeling van de Amsterdamse Bijenkorf of een kijkje neemt bij winkels als Didato in de Utrechtsestraat, krijgt een aardig idee van de voorkeuren.

Bontbedrukte jacks, petjes en spijkerbroeken van Dsquared2, truien met felle prints van Kenzo, winterjassen van Stone Island, Colmar en Parajumpers, shirts van Balmain, extravagante modellen van Gucci en natuurlijk de poenige Philipp Pleinkleding, die in de Amsterdamse onderwereld zeer populair is. Volgens ingewijden vinden vooral Albanezen de glinsterende shirtjes onweerstaanbaar.

parool

Lees verder

Advertenties

2 gedachten over “Deze kleding is populair in de Amsterdamse onderwereld

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s