Jaarwisseling in Randstad zonder grote incidenten: ‘Beheersbaar’

Door: redactie AD – De politie in Amsterdam heeft twee personen aangehouden die zich tijdens de jaarwisseling tegen hulpverleners keerden. Ook in andere grote steden verliep oud en nieuw niet zonder slag of stoot. Toch overheerst het gevoel dat de jaarwisseling rustiger verliep dan voorgaande jaren. Wellicht speelde het weer een rol

In totaal waren er vijf incidenten waarbij hulpverleners werden bedreigd of belaagd met zwaar vuurwerk, blijkt vandaag uit het voorlopige beeld van de gemeente Amsterdam.

,,Dit soort incidenten gebeuren helaas elk jaar, maar elk incident is er één te veel”, aldus onder meer het Openbaar Ministerie, politie en gemeente, die agressie tegen hulpverleners ,,volstrekt onacceptabel en schandalig” noemen.

Politie, brandweer, medewerkers op de ambulances en de gemeente geven aan dat de jaarwisseling rustig is verlopen. Grote incidenten bleven uit en de sfeer op straat was gemoedelijk.

Brandweerauto’s en ambulances hadden het niet drukker dan vorig jaar. Van de 165 keer dat de brandweer uitrukte, gebeurde dat 24 keer voor een brandend voertuig. Zeventien auto’s, twee vrachtwagens en vijf scooters brandden uit. De politie hield in totaal 43 mensen aan.

Rotterdam

De hulpdiensten in de regio Rotterdam-Rijnmond hadden duidelijk een drukkere jaarwisseling dan vorig jaar. Vooral de brandweer had een drukke nacht. Men had met name de handen vol aan het blussen van containers. De politie heeft 90 aanhoudingen verricht. Er waren geen grote incidenten.

images

Lees verder

Advertenties

Een gedachte over “Jaarwisseling in Randstad zonder grote incidenten: ‘Beheersbaar’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s