Adem in Adem uit

Door: Malika Sevil – Ademen doen we continu en onbewust. Maar doen we het eigenlijk wel goed? En wat kun je er überhaupt aan verprutsen? Malika Sevil gaat in de leer bij Mr. Breath en leert hoe diep ademen je leven ontspannender kan maken. ‘Baby’s doen het vanzelf, maar wij zijn het verleerd.’

Een vriendin adviseert mij het boek Busy van Tony Crabbe te lezen. Goed idee, maar wanneer dan? Mindfullness?! Daar ben ik te druk voor. Yoga schijnt reuze ontspannend te zijn, heb ik ook gehoord, maar geen tijd, want: intensieve baan, twee kleine kinderen, een man die fulltime werken aan de magere kant vindt en een eindeloze verbouwing aan het huis. Druk, vol, geen tijd.

Het zal aan mijn organisatievermogen liggen, ongetwijfeld. Er zijn mensen die een topbaan, vier kinderen, een kleine kinderboerderij in de achtertuin en enkele bestuursfuncties probleemloos weten te combineren met mantelzorg voor moeder en een wekelijkse schaakclub, maar van die school ben ik niet.

Toch, als er sprake is van roofbouw, dan merk ik daar nog weinig van. Voor zover ik weet ben ik nooit in de buurt van een burn-out geweest, en afgezien van een frons in mijn voorhoofd – die zich daar voor altijd heeft afgetekend – en vastzittende schouders hol ik overwegend goedgemutst verder.

Welnu, in deze staat van zijn lees ik het persbericht van ademcoach Rob Koning (45): ‘De ademtechniek die ik gebruik is transformational breath, een zeer krachtige en effectieve techniek om je fitter te voelen, te ontspannen en het hoofd leeg te maken met meer focus tot gevolg (heel kort samengevat).’ Was getekend: Mr. Breath.

topics

Lees verder

Advertenties

Een gedachte over “Adem in Adem uit

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s