Hoe doodzieke kroegbaas Corné een zaak won van de grootste bierbrouwer

Door: Peter Ullenbroeck – Het is het verhaal van David tegen Goliath. De Bredase kroegbaas Corné Segeren (62) nam het in de rechtszaal op tegen de grootste bierbrouwer ter wereld, AB-InBev. En hij won.

Het is  een bekend gegeven in de horecawereld. Het is de brouwer die bepaalt wat er uit de tap komt.  Veel cafépanden zijn in handen van Heineken, AB InBev, Bavaria of Grolsch die met wurgcontracten de kasteleins dwingen hun bier af te nemen.

Toch zijn er maar weinig kroegbazen die daartegen in het geweer durven komen. Corné Segeren (62) is een van de weinige uitzonderingen. De voormalige uitbater van cafe D’n Heilige Antonius in Breda ging de juridische strijd aan met bierbrouwer AB InBev. Inzet: een bedrag van 15.000 euro dat de brouwer nog van hem tegoed beweerde te hebben.

D’n Heiligen Antonius

Het verhaal begint in 2009 als de voormalig kapper Corné Segeren genoeg heeft van de knipschaar en zijn geluk in de horeca wil beproeven. Hij neemt café D’n Heilige Antonius in de Bredase binnenstad over. Het pand is eigendom van AB InBev, de grootste brouwer ter wereld met een jaaromzet wereldwijd van een slordige 50 miljard euro.

Segeren kan alleen in het café aan de slag als hij bereid is de contractvoorwaarden van InBev te accepteren. Zo moet hij een lening van tienduizenden euro’s overnemen die de vorige uitbater van D’n Heilige Antonius met de brouwer is aangegaan. Die lening kan Segeren aflossen met de bonus die hij krijgt door Inbev-bier te gaan schenken.

images

Lees verder

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s