Dick Advocaat nieuwe trainer Sparta

Door: Dennis van Bergen – De kogel is door de kerk. Dick Advocaat is vanaf de tweede seizoenshelft de hoofdcoach van Sparta. Vandaag kwam de benoeming van de 70-jarige Hagenaar officieel tot stand. De afspraak is dat de selectie van de Rotterdamse club de komende week versterkt zal worden. Dat was een voorwaarde voor Advocaat om aan zijn klus te beginnen. 

Fred Grim (52) en Cor Pot (66) zullen Advocaat gaan assisteren bij Sparta. Het drietal tekende een contract tot het einde van dit seizoen. Grim was ook in gesprek met Cambuur over het hoofdtrainerschap in Leeuwarden.

Na het ontslag van Alex Pastoor, vorige week zondag na het 0-7 verlies van Sparta tegen stadsgenoot Feyenoord, werd vrijwel direct contact gelegd met Advocaat. Bestuur en directie van de Kasteelclub zagen in de voormalig bondscoach dé man om Sparta naar handhaving in de eredivisie te leiden. Met andere kandidaten is daarom nooit gesproken.

Advocaat twijfelde lange tijd. Enerzijds was dit omdat hij met zijn zeventig lentes niet meer de jongste is om aan zo’n zwaar karwei te beginnen, anderzijds overtuigde het niveau van de Sparta-selectie hem niet meteen.

Nu zijn de partijen alsnog tot overeenstemming gekomen. In het half jaar dat Advocaat tekent, gaat hij Sparta proberen naar rechtstreekse handhaving in de eredivisie te loodsen.

images

Lees verder

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s