New York Times: Vice blijkt #metoo-safe space waar vrouwen vrezen voor seksuele intimidatie

Door: Bert Brussen – Terwijl Vice Media uitgroeide van een underground Canadees magazine naar een mediamultinational met een waarde van 6 miljard dollar zorgde de grensoverschrijdende cultuur voor een werkomgeving die vernederend en oncomfortabel was voor vrouwen, zo laten voormalige en huidige werknemers weten.

Uit onderzoek door The New York Times blijkt dat er vier schikkingen inzake beschuldigingen van seksueel misbruik of seksuele intimidatie zijn getroffen tegen medewerkers van Vice, inclusief de huidige baas.

Verder verklaarden meer dan 24 andere vrouwen, de meesten tussen de 20 en 30 jaar oud, dat ze seksueel ongepast gedrag hebben meegemaakt of daarvan getuige zijn geweest. Het gaat dan om ongevraagd proberen te zoenen, vastpakken, seksistische opmerkingen maken of het doen van seksuele voorstellen.

De schikkingen en de lange tijd van seksuele intimidatie wordt door de vrouwen beschreven als een mannelijke hierarchie, waar vrouwen zich als cadeautje voelden voor feestjes bij een organisatie waar feestjes een onderdeel van het werk waren.

Afgelopen januari schikte Vice voor 24.000 dollar met Joanna Fuertes-Knight, een voormalige journaliste voor Vice-Londen, die zegt het slachtoffer te zijn geworden van seksuele intimidatie, racisme, seksisme en pesten, zo blijkt uit documenten die in bezit zijn van de New York Times. Een van de klachten is dat Vice-producer Rhys James racistische en seksistische opmerkingen tegen haar heeft gemaakt, onder andere over de kleur van haar tepels en of ze ook met zwarte mannen sliep. Mevrouw Fuertes-Knight kan vanwege een geheimhoudingsovereenkomst niet reageren.

tpo

Lees verder

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s