Vlees dat met kerst op tafel komt vaak kiloknaller

Door: redactie AD – Wie deze kerst biologisch of scharrelvlees op tafel wil, moet goed zoeken. De meeste supermarkten maken in hun kerstfolders reclame voor kiloknallers: goedkoop vlees dat geen keurmerk draagt.

Dit blijkt uit een analyse door de stichting Wakker Dier. De organisatie is teleurgesteld om dit kerstleed. ,,Om klanten de winkels in te lokken stunten supermarkten massaal met dierenleed. De kerstgedachte gaat blijkbaar niet op voor de dieren die op ons bord eindigen”, aldus Anne Hilhorst van Wakker Dier.

Plus doet het wat dat betreft beter deze kerst. De supermarkt heeft als enige meer keurmerkvlees dan kiloknallers in de kerstfolder.

Van alle 365 vleesaanbiedingen die Wakker Dier telde in de kerstfolders, was er slechts één biologisch. 90% van de keurmerkaanbiedingen, hebben één Beter Leven ster. Vooral kippen en runderen hebben te lijden onder het kerstfeest. In beide gevallen is meer dan 80% van het aangeboden vlees een kiloknaller.

Vegetarische kerst

Een Beef Wellington zonder rund maar wel met stilton, snijbiet en walnoten? De vegetariër komt volop aan zijn trekken tijdens de kerstdagen. In de huisbladen van de supermarkten is veel aandacht voor vlees- en visloos dineren. En een beetje restaurant heeft een of twee groentegerechten in het kerstmenu staan.

images

Lees verder

Advertenties

2 gedachten over “Vlees dat met kerst op tafel komt vaak kiloknaller

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s