Wilders wil ‘Trumpiaans’ vluchtelingenbeleid met grensmuren

Door: Tobias den Hartog – Geert Wilders vindt dat Europese landen ‘soms een muur moeten bouwen’ om migratie te voorkomen, ‘zoals de moedige Hongaren deden’. En anders moet Europa reisverboden instellen, zoals de Amerikaanse president Trump deed.

Dat zei de PVV-leider vandaag op een bijeenkomst in het Tsjechische Praag van MENF, een politieke alliantie waar ook Front National-leider Marine Le Pen was. ,,Europa moet meer moed hebben,’’ zei Wilders, doelend op de Amerikaanse president Trump die reisverboden naar de VS voor inwoners van islamitische landen instelde. Deze verboden zijn echter aangevochten bij de rechter.

Wilders prees ook Hongarije, dat trok muren en hekken op om de stroom Syrische vluchtelingen richting Europa te stuiten. Hoewel dit kritiek opleverde vanuit heel Europa, bouwde premier Viktor Orban zelfs een tweede muur en schroefde hij grenscontroles verder op. Ook Wilders pleitte al voor grenscontroles rond Nederland. ,,In plaats van slap te zijn, zou Europa krachtig moeten zijn,’’ zei hij.

Afleiding

Voor Wilders was de bijeenkomst een welkome afleiding van de rampzalige lancering van zijn campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam. Daarin trok de PVV’er zijn lijsttrekker –een dag ervoor nog met aplomb gelanceerd- terug omdat deze Géza Hegedüs er antisemitische en extreemrechtse ideeën op na bleek te houden.

images

Lees verder

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s