Steekpartij Maastricht mogelijk ’wraakactie’

Door: Nico Fassotte- De steekpartij waarbij gisteravond in Maastricht twee doden vielen, is mogelijk een wraakactie. Een Syrische man van 37 is opgepakt als verdachte. Een van de slachtoffers aan de Botsaarstraat, ook een Syriër, zou zijn vrouw en kinderen al jaren mishandelen. De politie zou al vaker in uitgerukt om in te grijpen op het adres.

De vrouw was inmiddels met haar kinderen het huis uit gevlucht en zou in een blijf-van-mijn-lijf-huis wonen. Gisteravond kwam de verdachte met een groot mes naar het huis waar de man alleen woonde. Daar stak hij zijn landgenoot dood. Vervolgens zou hij naar een adres aan de vlakbij gelegen Postmesstraat zijn gegaan. Ook daar viel een dode, een vrouw. Ook zijn daar nog twee gewonden gevallen. Het zou om kinderen gaan. Weer later op de avond werd bij de moskee een gewonde man aangetroffen.

Buurtbewoners reageren geschokt op het drama. “We wisten wel dat er grote problemen speelden. De man die nu dood is, was een bullebak. Het was bekend dat hij zijn vrouw en kinderen mishandelde”, zegt een buurtbewoonster. “Ik ben er wel eens aan de deur geweest, maar hij sloeg de deur vol in mijn gezicht dicht. Ik kan me zomaar indenken dat een familielid van die mishandelde vrouw wraak is komen nemen.”

Telegraaf

Lees verder

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s