Sid Lukkassen en het Europese zelfmoordpact

Door: Olli Salvatore – Sinds de verschijning van zijn boek ‘Avondland en Identiteit’ maakt de auteur van deze bundel essays, dr. Sid Lukkassen, steil opgang als een politiek filosoof die als geen ander het falen van het Europese elitaire beleid weet bloot te leggen en te benoemen. Hij bewijst dat Europa in een diepe identiteitscrisis verkeert – niet in het minst door toedoen door EU beleidsmakers die oude normen en waarden verkwanselen om nieuwkomers niet voor het hoofd te stoten.

Cultuurmarxisme

Lukkassen geeft vleugels aan het begrip ‘cultuurmarxisme’: dit is een linkse trend om alles en iedereen in het verdomhoekje te stoppen die kritische kanttekeningen durft te plaatsen bij het gevoerde pamperbeleid. Verweerders verlagen het debat met scheldwoorden als ‘nazi’, ‘Breivik-adept’ en ‘complotdenker’, in een laffe poging om hun criticus te marginaliseren en monddood te maken. Mainstream media en politici die snel carrière willen maken zijn gedrild in het uitkramen en propageren van ‘politiek correcte’ meningen en verketteren bij voorbaat iedere kritische stem. Dit is zelfs zonder überhaupt kennis te nemen van de kritiek, laat staan zich de vraag te stellen of deze klopt.

In Levenslust en Doodsdrift maakt de auteur duidelijk hoe die trend ook doortrekt naar de sociale media, waar inmiddels het gros van de burgers samenklit om nieuws en opinies bijeen te sprokkelen, dikwijls als hun enige venster op de wereld. Ook daar valt op dat steeds meer commentatoren die het beleid aan de kaak stellen de mond worden gesnoerd met een ‘ban’.

dds

Lees verder

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s