Arrestaties na gooien brandbommen naar Zweedse synagoge

Door: Caspar Naber – De Zweedse politie heeft drie verdachten gearresteerd in verband met een aanval met brandbommen op een synagoge in Gothenburg. Een groep van zo’n twintig gemaskerde mannen gooide molotovcocktails richting het gebouw. Daar was een feest aan de gang van een Joodse jongerenbeweging. Er vielen geen gewonden. 

De drie arrestanten worden verdacht van poging tot moord, zo verklaarde politiechef Peter Nordengard tegenover de Zweedse krant Expressen. De verdachten worden momenteel nog verhoord. De beveiliging van synagogen in heel Zweden is volgens hem opgeschroefd naar aanleiding van het incident. Dat vond omstreeks 22.10 uur plaats en volgde op een betoging van enkele honderden mensen tegen de Amerikaanse erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van Israël.

‘Terroristische aanslag’

Volgens de Zweedse afgezant van Bnei Akivia, ’s werelds grootste Zionistische jeugdbeweging, was in de synagoge op het moment van de aanval een feest aan de gang van jongeren van de plaatselijke joodse gemeenschap.

,,Toen ik vanuit de lobby naar buiten keek, zag ik in mijn ooghoeken een vuurbal dichterbij komen. De bewakers zagen het op beelden van de bewakingscamera’s en alarmeerden de politie. De jongeren werden uit voorzorg geëvacueerd naar de kelder. Ze waren flink gestrest. Het was voor het eerst dat ze een terroristische aanslag meemaakten”, verklaarde Dvir Maoz tegenover het Joodse persbureau JTA.

images

Lees verder

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s