Politie: Vrijwel geen capaciteit voor onderzoek heroïnehandel

Door: Koen Voskuil – Terwijl de heroïnehandel floreert en Turkse drugscriminelen vaker grof geweld gebruiken, heeft de recherche vrijwel geen capaciteit meer om onderzoek naar deze drugshandel te doen. Daarvoor waarschuwt de politie in een intern rapport.

Vergismoorden, gijzelingen en het gebruik van zware wapens: de nieuwe generatie – veelal Turks-Nederlandse – heroïnehandelaren is roekelozer en meedogenlozer dan de vorige, stelt de politie in een intern rapport dat deze krant in handen heeft. Daarin waarschuwt de politie dat onderzoeken naar dit zware criminele milieu ondergesneeuwd raken.

,,Het zal steeds moeilijker worden een beeld te vormen van de heroïnehandel in Nederland”, staat in het rapport. ,,De informatie uit inlichtingen en opsporingsonderzoek was al beperkt, maar nu dreigt de situatie te ontstaan dat er helemaal geen opsporingsonderzoeken naar de heroïnehandel meer worden gedraaid.”

Als oorzaken noemt het rapport het ontbinden van in heroïne gespecialiseerde onderzoeksteams. Ook gaat een heroïneprogramma bij de Dienst Landelijke Recherche op in een programma Hard Drugs. ,,Naar verwachting zal de heroïneproblematiek binnen dit nieuwe programma nog maar weinig aandacht krijgen naast andere concurrerende thema’s als synthetische drugs, cocaïne, outlaw motorcycle gangs, geweld en liquidaties.”

images

Lees verder→

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s