Kreeft met ‘Pepsi-tattoo’ toont oceaanvervuiling aan

Canadese vissers hebben een kreeft met het Pepsi-logo op haar schaar bovengehaald. De foto ervan doet het debat over de vervuiling van de oceanen oplaaien.

De onfortuinlijke kreeft werd gevangen in de wateren rond Grand Manan Island, in het Canadese New Brunswick. ‘Ik zag meteen dat de afdruk op de klauw van Pepsi afkomstig was,’ zegt Karissa Lindstrand die de scharen van de kreeften vastbond. ‘Eerst leek het logo wel getatoeëerd, maar dat kan natuurlijk niet.’

Vergroeid met een blikje

Een van de mogelijke theorieën, volgens de vissers, is dat de kreeft vergroeid is geraakt met een blikje Pepsi dat op de bodem van de oceaan is beland. Maar dat betwijfelt Lindstrand. ‘De print was te korrelig om van een blikje te komen,’ zegt ze. ‘Het lijkt eerder een print van een etiket, maar papier houdt het niet zo lang vol in water dus dat kan ook niet. Ik blijf naar de precieze verklaring zoeken.’ Hoe de kreeft dus precies aan zijn ongewenste tattoo kwam, weet niemand zeker. Wel staat vast dat de vervuiling in onze zeeën er alles mee te maken heeft. De bijzondere Canadese vangst wakkert dat debat opnieuw aan.

destandaard

Lees verder

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s