Brussel op scherp

Door: Ruud Mikkers – De Belgische hoofdstad houdt z’n hart vast. Een voor woensdag geplande demonstratie is uit vrees voor nieuwe rellen verboden door burgemeester Philippe Close. Al drie keer in korte tijd liep het gigantisch uit de hand in de Belgische hoofdstad.

Jongeren van vooral Noord-Afrikaanse afkomst trokken plunderend door de stad. Het begon ruim twee weken geleden met rellen op het Beursplein in het centrum van Brussel nadat Marokko zich gekwalificeerd had voor het WK Voetbal. Een paar dagen later ging het mis toen het Franse jeugdidool en YouTube-ster Vargasss92 naar Brussel kwam. En afgelopen zaterdag grepen relschoppers een demonstratie tegen slavernij in Libië aan om vernielingen aan te richten.

Voor woensdag was er een betoging van de beweging Campagne Stop Répression gepland in het centrum. Maar burgemeester Close stak daar dinsdag in de namiddag een stokje voor en verbood de demonstratie om een nieuwe geweldsuitbarsting te voorkomen. De vrees is dat jongeren alsnog naar het Rouppeplein zullen trekken om te rellen.

Telegraaf

Lees verder

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s