Columnist vergelijkt Nederlanders die pro Zwarte Piet zijn met fanatieke nationalisten

Ik geef het eerlijk toe; ik ben een redelijk conservatief ingesteld mens. Niet dat ik iets tegen veranderingen heb, maar ze moeten wel hout snijden. Het gaat in dit land de laatste jaren te vaak over futiliteiten. In ons land voelen bepaalde groepen mensen zich bijna doorlopend in hun wiek geschoten, gekwetst en/of gediscrimineerd.

Afbeeldingsresultaat
Zelfbenoemd dichter en beroepsneger Quinsey Gario (Foto: buurtwinkels.amsterdammuseum.nl)

Eén van de discussies die mij al jaren mateloos irriteert, is de discussie rondom ‘ons’ sinterklaasfeest. Zelfs op Curacao doen ze er niet moeilijk over en zijn de zwarte pieten nog gewoon pikzwart, maar in ons overgevoelige kikkerlandje zijn er natuurlijk weer huilebalken die zich gediscrimineerd voelen. Onder de ‘bezielende leiding’ van aanjagers Quinsy Gario en Sylvana Simons, wordt de laatste jaren steeds agressiever actie gevoerd tegen het ‘racistische’ sinterklaasfeest. Door op zo’n hysterische manier tegen Zwarte Piet te ageren, maak je juist een issue van je zwart zijn. Leg er niet zo de nadruk op en doe gewoon je ding zou ik zeggen tegen ‘beroepszwarten’ als Quinsey en Sylvana. Daar is in dit land namelijk ruimte genoeg voor, je ding doen. Meer dan dat zelfs; Nederland is bij uitstek een land waar juist minderheden gepromoot worden en de kans krijgen zich te ontwikkelen. Als iemand zich gediscrimineerd zou mogen voelen, ben ik het wel; een blanke man van middelbare leeftijd. Ik kom vanwege mijn leeftijd namelijk nergens anders meer aan de bak en ‘nieuwe Nederlanders’ genieten boven mij de voorkeur van  potentiële werkgevers.

Doe mij dus een lol, zwarte Zwarte Pieten haters, en laat het los. Dit land heeft jullie namelijk heel veel te bieden. Soms zelfs té veel als je het mij vraagt. Dat geldt trouwens ook voor AD columnist en Nederturk Özcan Akyol, die vandaag in zijn column Nederlanders die pro-Zwarte Piet zijn vergelijkt met fanatieke nationalisten uit een ‘superieure cultuur’;

‘Net als Valentijnsdag en Halloween, ook twee dagen die ver van onze Nederlandse identiteit staan, kon Black Friday moeiteloos een prominente plek in ons domein vergaren, zodat de animo voor deze feestelijkheden almaar toeneemt. Hierna volgt volledige integratie. Het is een merkwaardige contradictie: als bepaalde mensen ons sinterklaasfeest willen veranderen, klagen we over tradities die dreigen te vervagen, met het resultaat dat Nederland onherkenbaar wordt – door toedoen van buitenlandse indringers.Tegelijkertijd ontvangen we met open armen allerlei uitheemse feesten die niets met onze superieure cultuur hebben te maken, maar louter commercieel worden gedreven, bedacht door gehaaide zakenmensen die het liefst elke week drie of vier feestdagen zouden vieren. Het blijkt maar weer dat we selectief zuinig zijn op de bewierookte tradities die fanatieke nationalisten dezer dagen prediken.’

Beste Özcan: je gewauwel raakt werkelijk kant noch wal. Zolang jouw landgenoten met hun nationale vlag lopen te zwaaien en de boel hier op stelten zetten, moet jij je misschien maar beter niet bemoeien met onze tradities, maar zou je je alleen maar druk moeten maken over de moeizame integratie van jouw volk in ons land!

Bussen van actiegroep Stop Blackface worden tegengehouden op de A7 bij Joure.
Friezen blokkeren de weg voor anti-Zwarte Piet demonstranten (Foto: AD)
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s