Vernielde bomen blijken trainingsobject voor hondengevechten

Door: Paolo Laconi en Ingrid Willems – Diverse bomen in Apeldoorn, Deventer en Zutphen blijken gebruikt als trainingsobject voor illegale hondengevechten. Pitbull-achtige honden worden op deze wijze voorbereid op een gevecht op leven en dood tegen een andere hond. Dat stellen de Koninklijke Hondenbescherming en de Nederlandse Vereniging van Gedragstherapeuten voor Honden.

,,Een vechthond wordt goed getraind”, zegt directeur Ineke van Herwijnen van de Hondenbescherming. ,,Om zijn kaakkracht te vergroten hangt de hond minutenlang aan een tak. Door hem agressief te keer te laten gaan tegen een boom, wordt zijn uithoudingsvermogen getraind. Zo’n beschadigde boom is een goede indicatie dat er sprake kan zijn van het trainen van vechthonden.”

Vorige week werd een boom op het Stationsplein in Apeldoorn door een agressieve hond zwaar beschadigd. Eerder dit jaar werden negen bomen in Zutphen en drie in Deventer op dezelfde wijze toegetakeld. In Deventer waren de bomen er zo slecht aan toe dat ze recentelijk zijn gekapt.

images

Lees verder

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s