Wakker Dier: Miljoenen dieren sterven te vroeg

In de veehouderij sterven jaarlijks miljoenen dieren te vroeg, vindt althans Wakker Dier. Die organisatie becijfert het aantal op ruim 30 miljoen dieren per jaar.

LTO Nederland kan zich deels vinden in de zorgen

Voor zover het gaat om zorg over de uitval- en sterftecijfers en over het feit dat die lager kunnen, kan LTO Nederland zich vinden in die zorg van Wakker Dier. Volgens Jeanette van de Ven ‘doen veehouders er alles aan om uitval en sterfte zo laag mogelijk te houden’. Ze is portefeuillehouder Gezonde Dieren van LTO en wijst op de programma’s die in alle veehouderijsectoren lopen om de uitval en sterfte omlaag te brengen. Zo startte onlangs nog een programma in de geitenhouderij om het sterftepercentage van met name geitenbokjes omlaag te brengen.

‘Sterfte in geitensector 23%, bij kalveren 19%’

Voor de geitensector noemt Wakker Dier een sterftecijfer van 23% en in de melkveehouderij komt het op 19% bij kalveren. Ondanks een veel lager sterftepercentage (3,5%) in de vleeskuikenhouderij gaat het daar om circa 15 miljoen dieren volgens het rapport. Bij leghennen gaat het om 4 miljoen dieren (10%) en in de varkenshouderij sterven circa 4,5 miljoen dieren binnen 4 weken na de geboorte.

wakkerdier

Lees verder

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s