Weg met het krapuul dat onze waarden verwerpt

Door: Tom van Grieken – De voorbije dagen was Brussel een slagveld. Zaterdag plaatste Marokko zich voor de wereldbeker voetbal. Een Brusselse rapper van Marokkaanse afkomst genaamd Benlabel had vooraf opgeroepen om de wijk in brand te steken. Hij werd bij de rellen opgepakt… en weer vrijgelaten. De voetbalwedstrijd was het startsein om winkels te plunderen, auto’s in brand te steken en de politie aan te vallen en met stenen te bekogelen. Die werd verplicht machteloos toe te kijken. Enkele dagen later was het weer prijs. Deze keer was een videoclip van een Franse rapper de aanleiding om opnieuw auto’s te vernielen, winkelruiten in de slaan en opnieuw de politie aan te vallen. Die kreeg klop en moest zich zelfs terugtrekken. De burgers werden opnieuw overgeleverd aan het krapuul. Het lijkt wel een patroon te zijn.

Wat is de reactie van de politieke kaste?

Minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) reageerde uiteraard onthutst. Hij vond het letterlijk ‘onaanvaardbaar en onbegrijpbaar’. Onaanvaardbaar is het natuurlijk. De politie is er om onze veiligheid te garanderen. Dat is de reden van haar bestaan. Maar zoals ik eerder al schreef, zelfs de bomaanslagen in Zaventem en Maalbeek waren voor Jan Jambon geen reden om fundamentele hervorming door te voeren en de Brusselse politiezones te fuseren. Dat is voor hem namelijk een ‘communautair dossier’. En zoals we weten, communautaire dossiers horen in de koelkast met deze regering. Daarom is echte verandering ook niet mogelijk. De essentiële problemen van onze samenleving worden in het beste geval beheerd, maar niet opgelost. De burger betaalt dat cash met zijn veiligheid. Dat is wat echt onaanvaardbaar is, mijnheer Jambon. Daarnaast noemt hij de herhaalde rellen onbegrijpbaar. Heeft hij dan werkelijk geen enkel idee hoe we in deze soep terechtgekomen zijn?

‘Al 16.5 procent procent van onze scholieren spreekt thuis geen Nederlands. In Antwerpen is dat al 41 procent. Bij de pasgeborenen zijn de cijfers nog dramatischer. 27,2 procent van alle pasgeboren zullen Nederlands niet als moedertaal hebben. In Antwerpen: 56,8 procent. Duizelingwekkende feiten. Deze cijfers stijgen jaar op jaar, ook met Theo Francken. Hoe langer de massamigratie blijft duren, hoe dichter we bij het punt komen waarbij integratie en samenleven onmogelijk worden. Erger nog, bij ongewijzigd beleid worden we vroeg of laat minderheid in eigen land.’

doorbraak.be

Lees verder

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s