Michael P. verbleef in paradijs vol seks en drugs

Door: The Edgy Veggie – Michael P. (27), moordenaar van Anne Faber, blijkt in de kliniek waar hij na zijn gevangenisstraf verbleef, een relatie te hebben gehad met een begeleidster. Ook zou hij een relatie met een medepatiënte hebben gehad, die zwanger van hem raakte.

Ongelimiteerde seksuele omgang met begeleidsters en medepatiënten. Maar blijkbaar ook ongelimiteerd drugsgebruik. Het is werkelijk niet te bevatten. Uit alles blijkt dat we hier te maken hebben met een gestoord monster en toch genoot deze sadist schijnbaar allerhande vrijheden. Zo had hij alleen een meldingsplicht en kon hij de kliniek al sinds dit voorjaar moeiteloos regelmatig verlaten. Hoe kan het zijn dat nota bene een zedendelinquent in deze kliniek blijkbaar moeiteloos een relatie aan kon gaan met een medepatiënte en godbetert een begeleidster? We hebben het hier immers niet over iemand die als puber een paar kratjes bier gestolen heeft. Het gaat hier om een psychopaat die in 2012 tot 12 jaar cel veroordeeld is wegens een gewapende overval en het meermaals verkrachten van twee pubermeisjes van 16- en 17 jaar oud.

Hoe is het mogelijk dat iemand die in 2012 veroordeeld wordt tot 12 jaar gevangenisstraf, vijf jaar later alweer buiten rond mag lopen? Dat zit zo: in 2019 heeft P. twee derde van zijn straf uitgezeten. Daardoor zit hij in een fase waarin hij (nu al!!) recht heeft op voorwaardelijke invrijheidstelling. Wàt een land hè? Goddank wordt er onder Rutte III een einde gemaakt aan de idioterie van het niet volledig uit hoeven zitten van een gevangenisstraf. Overigens was de opgelegde straf die door de rechtbank werd opgelegd hoger dan de uiteindelijk opgelegde straf in hoger beroep. Omdat de verdachte geen tbs opgelegd kon worden  (omdat hij hier niet aan mee wilde werken), eiste het OM een betrekkelijk hoge gevangenisstraf van 15 jaar. De rechtbank ging daar in mee en veroordeelde P. zelfs tot een gevangenisstraf van 16 jaar.

Maar Michael P. ging in hoger beroep omdat hij de straf veel te hoog vond en nam advocaat David Moszkowicz aan om hem in hoger beroep te verdedigen. Met succes: na een eis van slechts 9 jaar door het OM, werd hij uiteindelijk veroordeeld tot een celstraf van 11 jaar plus 12 maanden voor een overval.

Michael P. zat in zijn detentiefasering toen hij werd aangehouden. Dat is de periode waarin de veroordeelde wordt voorbereid op een terugkeer in de maatschappij. ‘Dat omvat de laatste periode van detentie en de eerste periode na detentie. In die tijd wordt onderzocht wat de dader nodig heeft om terug te keren in de samenleving’. Blijkbaar had de dader in dit geval een hoop sex en drugs nodig! Onderstaande teksten zijn te vinden op de website van Altrecht, een ‘specialist in geestelijke gezondheidszorg‘ en de instantie die Michael P. onder zijn hoede heeft;

‘Als je in de problemen bent gekomen, waardoor je vrijheid ter discussie staat en je de wereld als vijandig ervaart, is het logisch dat je toekomstverwachtingen laag zijn. Wij willen je laten zien dat dit niet nodig hoeft te zijn. Wij willen met je mee denken, vooral als het gaat om psychiatrische klachten bovenop forensische problemen.’

en;

‘Of je zelf vrij in- en uit kunt lopen is afhankelijk van je strafrechtelijke maatregel en hoe het met je gaat. Het kan ook zijn dat je ambulant wordt behandeld en tijdelijk in de kliniek bent als het niet goed met je gaat of dat je zelf hebt gevraagd om hulp bij bijvoorbeeld het hanteren van je stemmingswisselingen of trauma’s.’

Het klinkt allemaal extreem soft en het is natuurlijk ook allemaal extreem soft. Want je kunt hier blijkbaar als psychopatische zedendelinquent een heerlijk leventje vol sex en drugs leven. En dat ook nog ‘ns in een heerlijk rustige, bosrijke omgeving. Ik vraag me altijd af waarom dit soort figuren niet weggestopt zitten in een bunker op een opgespoten eiland in de Waddenzee?

Je mag hopen dat er naar aanleiding van deze gruwelijke zaak een hoop koppen van betrokkenen gaan rollen, van hoog tot laag. Niet in de laatste plaats omdat dit het hoe zoveelste schokkende incident betreft met betrekking tot een kliniek.

Advertenties

4 gedachten over “Michael P. verbleef in paradijs vol seks en drugs

  1. Je kunt inderdaad wel hopen dat er koppen gaan rollen (Wat mij betrefd letterlijk) maar dat zal er helaas niet van komen.
    Iets van de ene hand wast de andere.
    Mischien iemand die wel gemist kan worden en dus de schuld krijgt (of goedbetaald op zich neemt)

    Like

  2. Zo zal het inderdaad wel weer gaan Henk. Een paar onderknuppeltjes worden opgeofferd en de eindverantwoordelijken blijven buiten schot. Als je een èchte vent (of vrouw) zou zijn, neem je je verantwoordelijkheid, beken je schuld en neem je ontslag. Maar dat soort mensen bestaan vandaag de dag niet meer helaas. Er komt een onderzoek dus ik ben zéér benieuwd wat daaruit naar voren gaat komen. Die petitie gaat ze wellicht wakker schudden. https://www.petities24.com/annefaber

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s