Waar ging het mis met Sylvana Simons?

Door: The Edgy Veggie – Waar is het toch misgegaan met Sylvana Simons? Er leek lang niks aan de hand te zijn. Na de theaterschool te hebben afgerond, rolde ze op haar 24e de televisiewereld in nadat ze als vj werd aangenomen bij muziekzender TMF. Nadien maakte ze leuk carrière als presentatrice bij SBS6 (waar ze onder onder andere het programma De Bus presenteerde) en RTL4. Als ik in mijn geheugen graaf, was ze in die tijd nog helemaal niet bezig met haar ‘zwart zijn’ en presenteerde ze niet onverdienstelijk. Ik had in ieder geval geen hekel aan haar. En da’s al heel wat, want er zijn onnoemelijk veel bekende nederlanders waar ik een hekel aan heb. So far, so good dus. In 2006 ging ’t wat minder, nadat er een programma van haar van de buis werd gehaald vanwege te lage kijkcijfers. En in 2009 was RTL4 plots helemáál klaar met mevrouw Simons en kon ze vertrekken.

Daarna presenteerde ze nog twee programma’s voor de (spreekbuis voor links Nederland-) NPS waarna ze vanaf 2012 te zien was als tafeldame bij salonsocialist Matthijs van Nieuwkerk. Vanaf het moment dat ze zich ging bemoeien met de zwarte piet discussie raakte ze steeds verder van het padje af. Gewoon haar ding doen op tv was niet meer genoeg, nee, ze moest en zou zich opwerpen als een soort moeder aller onderdrukte zwarten. Dat er in Nederland geen zwarten zijn die onderdrukt worden was voor haar geen reden om het er te pas en te onpas over te hebben. In mei 2016 sloot ze zich aan bij de politieke beweging DENK waar zij zich richtte op ‘het tegengaan van racisme, discriminatie en xenofobie en waar zij zich wilde zich inzetten voor “dekolonisatie van het onderwijs” en “empowerment van vrouwen”. Eind 2016 richtte ze haar eigen partij, Artikel 1, op waarna ze zich nòg obsessiever bezig ging houden met discriminatie en het koloniale verleden van Nederland. Als lijsttrekker van haar eigen partij maakte ze van iedere gelegenheid gebruik ‘de Nederlander’ de les te lezen over zijn duistere, dubieuze verleden.

Ergens along the way is het mis gegaan met Sylvana Simons. Deze mevrouw heeft dringend een psychiater nodig. Of, misschien nog wel beter, een gedwongen opname. Want zij doet ‘haar volk’ geen plezier met haar zwakbegaafde opmerkingen over het regeerakkoord. Als je nog geen racist was, zou je het door haar onderhand namelijk worden.

Advertenties

4 gedachten over “Waar ging het mis met Sylvana Simons?

 1. Naar mijn bescheiden mening is het helemaal niet mis gegaan met SS.
  Dat is gewoon een hele sluwe aandachttrekster die op een moment begreep dat je met haar slavernijonzin in de picture kon bljven en uit diezelfde onzin nog een aardig salaris en bijna een politieke partij bij elkaar wist te frommelen.
  Vergis je niet in haar, want ze weet maar al te goed dat haar stemvee uit de gekleurde mensen in NL zal bestaan.
  Pas op geen kleine aanhang.
  En daarbij krijgt ze ook de steun van onze Nederlandse sneeuwvlokjes.
  Zoals Ik zeg, die muts heeft haar huiswerk goed gedaan.
  Sorry voor schrijffouten event. maar Ik zit op telefoon.

  Like

 2. Zo kun je het natuurlijk ook bekijken! En dan is deze ‘beroepsnegerin’ ineens zeer geslaagd in wat ze doet!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s