Vliegtuigje crasht tijdens herdenking vliegtuigcrash

Toch knap lullig dit; omkomen in een vliegtuigcrash tijdens een herdenking van een vliegtuigcrash…Het overkwam gisteren de arme Chileen Fernando González Foretic, traumatoloog in een ziekenhuis en enige passagier in het neergestorte vliegtuigje. Het vliegtuigje stortte om nog onbekende oorzaak 400 meter van de kust in zee.De piloot wist zwemmend de kust te bereiken, het lichaam van de onfortuinlijke passagier spoelde vandaag aan.

Encuentran cuerpo sin vida de doctor chileno desaparecido en Uruguay
De omgekomen Chileense arts (Foto: lacuarta.com)

De omgekomen arts was samen met anderen betrokken bij de 45-jarige herdenking van de Andesvliegramp in 1972. Deze crash in het Andesgebergte staat bij veel mensen in het geheugen gegrift, doordat overlevenden van de ramp zich destijds schuldig maakten aan kannibalisme op hun omgekomen medepassagiers. Van de 45 passagiers (waaronder 40 leden van een rugbyclub) overleefden er 16. Deze werden pas na 72 dagen gered en veel mensen vroegen zich destijds af hoe zij zo’n lange tijd hoog in de bergen zonder voedsel hadden kunnen overleven. Nou, door zich tegoed te doen aan hun overleden teamgenoten dus!

Andes crash survivor: Eating human flesh bought us time
Overlevenden van de vliegramp in 1972. Ze zitten een beetje stiekem in de camera te kijken. Later zou blijken waaròm!(Foto: metro.co.uk)

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s