Nederlandse jongeren steeds meer geobsedeerd door uiterlijk

Op mijn werk word ik omringd door flink wat jongeren, die allemaal even modebewust lijken te zijn: skinny jeans, broeken met zorgvuldig gestylde gaten en scheuren, blote enkeltjes, opgeschoren haartjes, hippe baardjes en brilletjes, bomberjasjes en ga zo maar door. Jongens en meisjes lijken ook steeds meer met elkaar op te trekken en hebben steeds vaker dezelfde interesses; uiterlijk, eten, reizen en fitness. De jongens en meisjes bespreken iedere dag geanimeerd elkaars uiterlijk en met complimentjes zijn ze niet scheutig. Vrijwel iedere dag moet ik verhalen  aanhoren over de sportschool en wordt er oeverloos geluld over het eten van de afgelopen avond, wat er met de lunch gegeten gaat worden en waar ze dit weekend weer ‘ns uit eten zullen gaan. Uiteraard wordt er ook eindeloos geouwehoerd over de afgelopen vakantie op Bali, het komende weekendje Barcelona en de volgende backpack vakantie die uiteraard naar Vietnam, Thailand, Indonesië, Laos, Peru of Nepal zal leiden. Ze proberen vreselijk origineel te zijn, maar ze zijn ondertussen natuurlijk gewoon keihard platgetreden paden aan het bewandelen.

David Beckham is the ultimate metrosexual

Metroseksueel David Beckham

De ellende begon natuurlijk met de exponent van de metroseksuele man, David Beckham. Deze brave borst werd destijds door het overgrote deel van de (jonge-)mannen toch wel als gayish (niet echt homo, maar ’t scheelt verdòmde weinig) gezien. Wie had ooit kunnen denken dat deze look een kleine 20 jaar later mainstream zou zijn? Het gebruiken van huidcrème, het epileren van de wenkbrauwen, het scheren van de borst en benen, opgeschoren föhnkapsels, strakke onderbroekjes; het is voor de nederlandse jongeman tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld.

Bijna iedere dag dank ik God op m’n blote knietjes dat de tijd dat ìk jong was alweer ver achter me ligt. De jaren ’80 en ’90, toen je nog gewoon met de bus naar LLoret de Mar ging en je wat gel in je haar deed en je je nikes aantrok voor je naar school ging.

Ik vraag mezelf wel ‘ns af; gaat het ooit nog goed komen? Ik denk wel ‘ns dat we in de eindtijd zitten en uiteindelijk aan decadentie ten onder zullen gaan. En dat is misschien maar beter ook….

Hier nog iemand die zich er druk om maakt en hier een artikel over de spornoseksueel, de opvolger van de metroseksueel.

Afbeeldingsresultaat voor jonegman met blote enkels

Jongeman met skinnyjeans en blote enkeltjes

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s